Un dia a la Vall de Lillet

La ruta que us proposem comença a l'estació del tren de La Pobla de Lillet. Un cop visitada l'exposició de trens que hi ha a la mateixa estació iniciarem un viatge al passat industrial de la zona amb el Tren del Ciment.

La nostra primera parada serà als Jardins Artigas, obra d'Antoni Gaudí dissenyada a principis de segle XX en agraïment a la família Artigas per l'hospitalitat rebuda durant l'estada de l'arquitecte a la Pobla mentre dissenyava el Xalet del Catllaràs.Els Jardins Artigas fusionen en perfecta harmonia natura i arquitectura.

Després de visitar el Jardins Artigas tornarem agafar el tren cap al Museu del Ciment on descobrirem els inicis de la fàbrica Asland i el que va significar per l'economia local. 

Durant tot el trajecte ens acompanyarà el riu Llobregat, font de vida i d'energia per a totes les fàbriques tèxtils que hi havia hagut a la zona en un passat no moltt llunyà.

Després d'un matí intens és hora de fer un mos, i res millor que fer-ho gaudint dels productes de la terra elaborats de forma artesanal a partir de les receptes mantingudes de generació en generació. Per això baixarem a l'estació de La Pobla Centre i ens dirigirem cap a la zona del casc antic. Passejant pels seus carrers reviurem la màgia de l'època en què la familia dels Mataplana habitava al Castell.
A l'església parroquial hi podem observar el Crist en Majestat , una gran talla de fusta policromada datada del segle XII. Per acabar la visita al centre del poble recomanem un bon dinar en un restaurant local.

Quan arribem al nostre punt d'origen encara tenim temps per descobrir bells paratges del municipi. Un d'ells pot ser el que ens queda just davant de l'estació, la serra del Catllaràs, un espai on gaudir de la natura en tota la seva plenitud. Sortint en direcció a Guardiola trobarem el trencall cap al Santuari de la Mare de Déu de Falgars, imatge esculpida en alabastre el segle XV. Des del Mirador Joan Casanova, podrem gaudir d'una vista impressionant de la vall amb el Pedraforca al fons.
En aquest indret ens adonarem del munt d'activitats per fer que tenim a l'abast: cultura, història, gastronomia i poques hores per realitzar-les. Però tenim la solució perfecte, quedar-vos en un dels nostres allotjaments, o arribar a casa amb les ganes de tornar a la Pobla de Lillet.

Darrera actualització: 14.01.2020 | 10:02
Darrera actualització: 14.01.2020 | 10:02