Visita als Jardins Artigas

Descripció dels Jardins Artigas

A principis del segle XX Eusebi Güell i Bacigalupi va fundar, al Clot del Moro, la primera fàbrica de ciment Pòrtland de Catalunya, coneguda amb el nom d'Asland. Per alimentar-ne els forns s'utilitzava el carbó que s'extreia de les mines del Catllaràs; la considerable distància entre el nucli de població de La Pobla de Lillet i l'explotació minera va portar a Eusebi Güell a encarregar, a l'arquitecte Antoni Gaudí, la projecció del Xalet del Catllaràs com a habitatge pels treballadors i enginyers de les mines.

Durant la seva estada a la Vall de Lillet, Gaudí es va allotjar a casa dels Srs. Artigas, propietaris d'una de les fàbriques més pròsperes de l'època. En agraïment a l'hospitalitat rebuda, Gaudí els va regalar el disseny d'un jardí en un terreny que la família tenia just davant la seva casa i fàbrica tèxtil. D'aquí van néixer els Jardins Artigas, obra on natura i arquitectura es fusionen en perfecte harmonia. 

Descripció de la visita

La visita s'inicia a l'estació del tren de La Pobla. Durant el trajecte fins els Jardins els infants i joves van coneixent els motius pels quals Gaudí arribà al municipi i hi dissenyà el Xalet del Catllaràs i els Jardins Artigas.

Dins el jardí el guia mostra les principals característiques de l'obra de l'arquitecte com el trencadís, l'arc catenari, la construcció de pedra seca, una total integració de l'arquitectura en un entorn natural. La influència de la religió i la màgia dels símbols són coneixements que es van descobrint al llarg del recorregut. Finalitzada la passejada es retorna al punt d'inici.

Aquesta activitat es pot realitzar tot l'any i és adequada per a tots els nivells educatius.

Cal reserva prèvia a l'Oficina de Turisme 

Tarifa:
Grups a partir de 20 escolars: 3,00€/escolar. Professors gratuït. Suplement de 30 € en concepte de guiatge.

Darrera actualització: 14.02.2024 | 19:49
Darrera actualització: 14.02.2024 | 19:49