Per una Pobla de Lillet més verda, tu també sumes!

L’Ajuntament de la Pobla de Lillet, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, posa en marxa una campanya per promoure bones pràctiques en turisme sostenible entre els establiments turístics, centrada en una bona gestió dels residus, i estalvi de consums com aigua i electricitat/gas.

 

 

L’objectiu és doble:

  • Fer que tots, veïns del poble i turistes, siguem conscients dels reptes mediambientals actuals i de l’elevat impacte econòmic dels consums energètics per als establiments turístics.
  • Millorar la gestió de residus dels turistes que venen uns dies i no segueixen el sistema de recollida porta a porta, per evitar abandonaments de bosses de deixalles.

Per avançar cap a un futur més net, més sostenible i més responsable, cada petit gest compta. Per una Pobla de Lillet més verda i sostenible, totes i tots sumem!

 

Gestió de residus

Malgastem matèries primeres i els abocadors s’omplen cada cop més.

Què podem fer per evitar-ho? El millor és reduir al màxim els residus.

Però aquells que generem, com els hem de gestionar?  A la Pobla de Lillet fem la recollida porta a porta per aconseguir que la gran majoria de residus es puguin reciclar o aprofitar-ne materials.

A les imatges t’expliquem com fer-ho correctament si ets veí o veïna, i com fer-ho si ets un visitant que hi estàs de pas i no tens els cubells per fer la recollida.

 

Allotjaments Turístics

 

Estalvi d'energia

Estem en un context d’escalada de preus dels consums energètics que redueix el marge de benefici dels nostres establiments turístics.

Per garantir que puguem mantenir els serveis i la comoditat dels nostres clients, hi ha petits gestos que totes i tots podem fer, que són molt fàcils i ens ajudaran a controlar les factures de finals de mes, alhora que som més respectuosos amb el planeta.

És sorprenent veure quanta energia podem estalviar simplement duent a terme algunes bones pràctiques, com les que pots veure a la segona imatge.

 

Estalvi d'aigua

Manca de pluges, pantans buits, restriccions d’aigua... Al nostre poble també estem patint les conseqüències de la manca d’aigua, un bé absolutament necessari i cada cop més escàs. A més, la Pobla de Lillet està situada a la capçalera del Llobregat, que arriba a l’embassament de la Baells i és una de les fonts que abasteix d’aigua bona part de l’àrea metropolitana.

Qualsevol acció que fem per estalviar aigua beneficia no només el nostre municipi sinó una part important de la ciutadania de Catalunya.

Per garantir que puguem mantenir els serveis i la comoditat dels nostres clients gastant menys aigua, hi ha petits gestos que totes i tots podem fer i que són molt fàcils!