NOTA INFORMATIVA - Fira del Bolet 2022

Dimecres, 28 de setembre de 2022 a les 00:00

Els passat 24 i 25 de setembre de 2022 vàrem celebrar com cada any la fira del bolet, com tots sabeu una festa de llarga tradició que enguany ha arribat a la 32a edició.

En les últimes edicions havíem detectat una problemàtica pel que fa a les parades de la fira del Bolet, la qual havia estat expressada també per moltes poblatanes i poblatants i també pels mateixos firaires.

En la mateixa zona on s’ubiquen les parades de la fira, és la zona on es fa el mercat setmanal, i la problemàtica arriba una vegada el mercat setmanal finalitza i els paradistes marxen, deixant un gran espai buit de parades que genera una sensació molt negativa per firaires i visitants.

Per abordar aquesta problemàtica aquest equip de govern va decidir traslladar el mercat setmanal a la zona de l’aparcament de la plaça del Regatell, just darrera de l’ajuntament, a tan sols uns metres de la ubicació habitual. Vàrem plantejar retirar els cotxes i reubicar els contenidors, restringir la circulació, senyalitzar amb cartells la ubicació alternativa i també s’hauria fet difusió a través de les xarxes socials de la nova ubicació. Amb tot això, pensem que el canvi no hauria suposat cap perjudici per ningú.

Tot això no es va tirar endavant perquè aquest canvi d’ubicació no va agradar a alguns paradistes del mercat setmanal i ens van manifestar que finalment no vindrien.

Des d’aquest equip de govern creiem que canviar la ubicació a tan sols uns metres i només per un dia a l’any, no ha d’ocasionar problemes a ningú i pensem que aquesta mesura no perjudica ni als usuaris ni als paradistes, arribant a ésser una pràctica habitual de molts ajuntaments que celebren festes i fires i que traslladen el mercat setmanal a altres zones.

La intenció de tot plegat és fer un fira del Bolet més ordenada i lluïda, i donar continuïtat al mercat setmanal sense perjudicar a ningú.

La Pobla de Lillet, document signat electrònicament per l’Alcalde Sr. Enric Pla Aramberri.

Darrera actualització: 28.09.2022 | 16:26