L’Arxiu Municipal de La Pobla de Lillet publica l’inventari del fons de la Residència d'Avis Lillet

Dimecres, 1 de novembre de 2023 a les 00:00

L'Arxiu Municipal de La Pobla de Lillet, que forma part del Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona des de l’any 2006, posa a disposició del públic l’inventari del fons de la Residència d'Avis Lillet, organisme autònom local el fons del qual ha estat recentment ordenat, classificat i inventariat.

Podeu accedir al mateix a través del següent enllaç: https://xam.diba.cat/wiki/fons-residencia-davis-lillet, on hi trobareu el quadre de classificació i l’inventari-catàleg.

El 30 de maig de 1931 s’inaugurava la «Casa de Beneficència», un espai dedicat a les persones més vulnerables: ancians, malalts i mainada en situació de pobresa. Anys més tard, canviaria el nom a l’actual: «Residència d’Avis de la Pobla de Lillet», inaugurada com a tal el 3 de desembre de 1989. La Residència ha anat canviant el seu sistema de gestió; primer amb unes comunitats religioses, més tard amb la cura d’una família poblatana… fins a arribar al dia d’avui, amb un Consell Rector i personal professional, que tenen cura dels avis i àvies que hi viuen. 

La documentació que integra aquest fons és la pròpia generada de la gestió de la Residència al llarg de la història.  Inclou documentació realtiva a administració general (gestió de personal, residents, etc.), administració econòmica, obres, seguretat i control sanitari.

Font: Comunitat de la Xarxa d'Arxius Municipals

 

Darrera actualització: 01.11.2023 | 13:22