INICI DE LA 4ª RONDA DEL PROGRAMA DE DETECCIÓ PRECOÇ DEL CÀNCER DE CÒLON I RECTE A L'ÀREA BÀSICA DE L'ALT BERGUEDÀ

Dilluns, 13 de març de 2023 a les 01:00

Els veïns i veïnes d'edats compreses entre 50 i 69 anys rebran una carta invitant-los a participar en el Programa durant el mes de Març-2023

L’Oficina Tècnica de Cribratge de Càncer de Còlon i Recte d’Althaia iniciarà el mes de març-2023 la quarta ronda del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte.  Durant aquest mes es farà l'enviament d'una carta a tots els veïns i veïnes de la zona i d'edats compreses entre els 50 i els 69 anys per convidar-los a fer-se una prova molt senzilla a casa. Es tracta de recollir una petita mostra de femta per analitzar si les deposicions contenen petites quantitats de sang que no es veuen a simple vista.

Procediment
El procediment és molt simple. Els veïns i veïnes que hagin rebut la carta hauran de dirigir-se a una de les farmàcies adherides al programa, entregar la carta i a continuació el farmacèutic/ca li donarà la prova per recollir la mostra de femta.  Un cop recollida la mostra de femta a casa, s'haurà de tornar la prova a la farmàcia.

Un cop analitzada pel laboratori es comunicarà el resultat final per correu o bé per telèfon. En cas que la prova sortís positiva, s'oferirà la possibilitat de fer una colonoscòpia per descartar cap lesió en el còlon o recte.

La detecció precoç és important
El càncer de còlon i recte és el més freqüent en el conjunt dels homes i dones a Catalunya i suposa la segona causa de mort per càncer a Catalunya. 

L'objectiu principal del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte és detectar lesions preneoplàsiques anomenades pòlips i càncers en estadi precoç, que tindran un millor tractament i més bon pronòstic.

La participació en aquest programa és voluntària.

Darrera actualització: 13.03.2023 | 19:27