El Consell Comarcal reobre les oficines d'atenció al públic del Porta a Porta

Dimecres, 13 de maig de 2020 a les 00:00

A partir del dilluns 18 de maig, amb restriccions, es tornen a repartir bosses als 12 municipis Porta a porta del Berguedà. Des del 16 de març, aquestes oficines han estat tancades, la mateixa data que es van tancar les deixalleries. Les deixalleries fixes i mòbil i la recollida de voluminosos ja han reprès la seva activitat. Ara és el torn de les oficines d’atenció al públic del Porta a porta.

Aquesta reobertura de les oficines es farà amb un horari intensiu durant dues setmanes i, a partir de l’1 de juny, es retornarà als horaris habituals. Els horaris intensius se seguiran del dilluns 18 al divendres 29 de maig, matí i tarda i amb alguns canvis d’ubicacions respecte a les habituals, segons el cas. Es descentralitzen alguns punts per minimitzar desplaçaments i facilitar l’accés als mateixos. Un dels objectius principals és reduir les cues el mínim possible i l’aglomeració de persones tot i ser conscients que fa 2 mesos que les oficines són tancades. Són punts d’atenció només per a la ciutadania; per als comerços i serveis s’establirà un mètode específic de repartiment, que serà degudament comunicat.

Les mesures de seguretat seran molt exigents i, en aquest sentit, el Consell garanteix a totes les treballadores uns Equips de Protecció Individual formats per mascareta, guants, gel desinfectant, draps de neteja i mampara de separació de metacrilat. Per a les persones usuàries, serà obligatori l’ús de mascareta i desinfectar-se les mans abans de l’atenció directa. Hi haurà gel hidroalcohòlic  disponible a cada punt. Les distàncies de seguretat també s’hauran de seguir de manera estricta.

Per evitar aglomeracions i cues, es fa una crida perquè no es vagi a les oficines si no és estrictament necessari. Més endavant, els punts seguiran oberts. Es poden recollir bosses d’altres persones (familiars o veïns) però cal portar noms, cognoms, adreça i telèfon. Si és el cas, una estona abans del tancament del punt els responsables informaran les persones que hi hagi a la cua quina serà l’última de ser atesa i evitar així que es continuï formant una cua més llarga.

El Consell d’Alcaldes celebrat dimarts 12 de maig va avalar aquesta reobertura de les oficines.

En el cas d’Olvan, l’ajuntament ha optat perquè la ciutadania vagi a les oficines només amb cita prèvia. Per tant, qualsevol persona que vulgui anar als punts d’Olvan i Cal Rosal, durant la segona quinzena de maig, ha de trucar al telèfon de l’ajuntament. En els altres casos no hi ha cita prèvia.

Font: https://www.bergueda.cat/reoberturaoficinesportaaporta/

Darrera actualització: 13.05.2020 | 20:25