Adaptació de nous cultius al Pirineu català - Jornada tècnica

Dissabte, 25 de novembre de 2023 de 17:00 a 19:00

Presentació:

Aquesta jornada s’iniciarà amb una breu introducció en la problemàtica ambiental que suposa el deteriorament de terrenys agrícoles municipals i l’oportunitat que pot suposar la introducció de nous cultius més rendibles, adaptats a les dures condicions de les zones d’alta muntanya.

A continuació, es presentarà el cultiu de l’arç groc, un cultiu poc conegut a Catalunya, i es parlarà de les seves necessitats i les claus perquè aquest tiri endavant a la zona del Pirineu català.
Finalment, s’exposarà un altre cas d’èxit d’un cultiu forà al Pirineu català: la poma de muntanya, que es va introduir el 2012 a la Vall del Lord, a l’alt Solsonès, com a eina per combatre la degradació del territori.
Aquesta jornada s’emmarca en el Grup Operatiu “Optimització de la pràctica agronòmica en una plantació d’Arç Groc al Pirineu”, un projecte finançat a través de l’operació 16.01.01 de “Cooperació per a la innovació del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020”.

Programa:
17.00 h Presentació de la jornada - Enric Pla. Il·lm. alcalde de La Pobla de Lillet.
17.10 h Motivació de la jornada - Toni Mampel. Regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de La Pobla de Lillet.
17.30 h Introducció, adaptació i maneig del cultiu de l’arç groc al Pirineu català - Raimon Cortada. Impulsor de l’arç groc al Pirineu català.
18.00 h La poma d’alta muntanya: Biolord - Josep Pintó. Impulsor de la poma de muntanya al Pirineu català.
18.30 h Torn obert de preguntes
19.00 h Cloenda de la jornada

Inscripcions:
A través de RuralCat: Inscripcions
Per a més informació:
Fundació Miquel Agustí
Anna Palou
A/e.: annapalou@fundaciomiquelagusti.cat

Organitza:

Fundació Miquel Agustí i Ajuntament de la Pobla de Lillet

Lloc:

Llar del Pensionista, Ctra. de Ripoll, 9
Darrera actualització: 13.11.2023 | 22:51