|
 

Rotonda de St. Miquel

Es troba a uns 150 m del Monestir de Santa Maria de Lillet. Segons sembla per una inscripció que hi ha sobre l'altar, l'església fou consagrada el 9 de maig de l'any 1000, també ho testifica un document signat per Antoni Barnola, el 22 de febrer de 1791.

És un interessant edifici de planta circular amb un absis semicircular. És un dels pocs exemplars que existeixen i un dels més petits de mides (6'5 m de diàmetre exterior i 4'7 m d'interior). Està molt ben conservat. La primera notícia escrita és de l'any 1166.

A l'interior té dos petits nínxols. L'exterior és molt bonic i també ho és la volta interior. L'edifici no té cap finestra. El mur de la rotonda és coronat amb uns fins carreus petits que alternen amb espais buits; al voltant té un fris de pedres verticals. La portalada està coronada amb un arc adovellat de mig punt.

L'any 1935 els Amics de l'Art Vell hi van fer una restauració, i l'any 1980, una altra la Diputació de Barcelona, en què es refé l'enllosat de la teulada.

El dia de Sant Isidre es realitza una missa al monestir amb benedicció de panets, que després es reparteixen a tots els assistents.

Última actualització 10.12.2014 | 14:40